טיול לדרום הודו

12 יום

בדגש יהדות קוצ'ין

יהודי הודו מונים כיום כ-5,000 איש בלבד. עד לפני מספר עשורים מנו יהודי הודו כשלוש רבבות. בקוצ’ין נותרו עשרות בודדות של יהודים. זוהי עיר מרתקת עם היסטוריה עשירה ועם עבר יהודי מפואר. יהדות קוצ’ין נוצרה כקהילה על פי המסורת ע”י ימאי שלמה המלך, ימאים יהודים שהתיישבו במקום: …”אחת לשלש שנים תבוא אני תרשיש נשאת זהב וכסף שנהבים וקופים ותוכיים” (מלכים י’ – כב’). מרבית אנשי הקהילה היהודית של קוצ’ין עלו לישראל אבל עדיין נותרו בה מעט יהודים ואף נשארו בתי הכנסת בהם נבקר. קוצ’ין שוכנת על חוף הים ומהווה את המרכז העסקי והמסחרי של מדינת קראלה הנמצאת בדרום הודו, ארץ טרופית, אזור עשיר ומגוון, ושונה מצפונה של הודו בהיבטים רבים. בנופים, בתרבות, במזג האוויר, באנשים, בשפה ואפילו באוכל. האזור עשיר בצמחייה ירוקה וג’ונגלים עבותים, מלאים צמחי תבלין, מטעי תה אינסופיים, שמורות טבע רחבות ידיים וחופים נרחבים יפים ושלווים.

בדרום הודו נמצאים הרי הגהאט המערביים והמזרחיים; רכסי הרים הללו נישאים מדרום הודו לכיוון צפון, לאורך החופים המערביים והמזרחיים. רכס הגהאט המערבי משתרע ממדינת קרלה בדרום, דרך קרנטקה ועד מהרשטרה שנמצאת במרכז הודו נחשב לייחודי בעולם. אזור עשיר במיוחד מבחינת המגוון הביולוגי שבו; שמורות הטבע הרבות, שחלקן אתרי מורשת עולמיים של אונסק”ו.
הרכס המזרחי זכה בתהילה משל עצמו. ההינדים והבודהיסטים הקדומים השאירו את חותמם בשלל מבנים היסטוריים מיוחדים, מקדשים ועליות לרגל במקומות שונים לאורך הרכס.
בין הרכסים נמצאת רמה גבוהה ומישורית יחסית בשם רמת הדקאן, שכוללת את רוב מרכז הודו.
ההודים באזור הדרום בעלי גוון עור כהה יותר מאשר בצפון הודו ומרכזה. גם התרבות בדרום שונה. הטקסים הדתיים, יצירות האומנות, הארכיטקטורה, וגם השפה; השפות הדרומיות שונות מהשפות בצפון הודו, גם מבחינת הכתיב וגם מבחינת הדיבור. בדרום לא מדברים הינדי- גם מתוך בחירה וגם כי לא משתמשים בה בחיי היום יום. אפילו תעשיית הקולנוע הענקית של בוליווד לא סחפה אחריה את תושבי דרום הודו, שנהנים יותר מקולנוע מקומי, עם השחקנים, השירים והסיפורים של מדינותיהם.
במדינות קרלה וטאמיל נאדו היא, גם הלבוש המסורתי שונה מיתר דרום הודו. הגברים לובשים לונגי – חצאיות משובצות הדומות למעין מגבת מטבח שקשורה למותניים.
ההיסטוריה של דרום הודו, האוכלוסייה והתרבות השונים הובילה אותה להתפתחות שונה משאר הודו, דרום הודו מפותחת יחסית, עם אחוזי בערות נמוכים ביותר ותשתיות מוסדרות יחסית. גם התיירות דרום הודו נחשבת מסודרת יותר ויקרה יותר לתייר.
אזור המפגש בין המדינות קרלה- קרנטקה- טאמיל נאדו מלא שמורות טבע ששטחן הכולל עולה על זה של ישראל עשרות מונים. אפשר לצאת לטיולי ספארי ברכבים או על גבי פילים.
המדינה הגדולה ביותר של דרום הודו היא מהרשטרה. במדינה שוכנת עיר הענק מומביי (בומביי בלשון הבריטים), בעיר יש כמה אתרים יחודיים: שער הודו(Gateway of India) , מבנה קולוניאלי מפואר המשמש כסמלה של מומביי, מסגד חאג’י עלי הנמצא על אי קטן הסמוך לחוף, והגישה אליו אפשרית רק בזמן שפל, כשהדרך אינה מכוסה במים, המכבסה הגדולה – Dhobi Ghat- מתחם עצום בו אלפי אנשים מכבסים את בגדיהם.

סגור

מסלול הטיול

השער נבנה לרגל הגעתו של המלך ג’ורג’ החמישי להודו. ממולו נמצא מלון טאג’ מאהל הוותיק, מן המפוארים במומביי, ובו מתארחים האורחים החשובים בעיר. נמשיך לתחנת הרכבת ויקטוריה אשר הוכרז כאתר מורשת עולמי של אונסק”ו. נראה את מזרקת פלורה, נבקר במוזיאון הנסיך מווילס המציג אוספים עשירים של ציורים ופסלים מתקופות שונות בתולדות הממלכות של חבל מהרשטרה. נבקר גם במוזיאון גנדי בו מונצחת מורשתו. נסיים בביקור במכבסה הגדולה בעולם, דובי גהאט. דובי זוהי שיטת הכיבוס ההודית המסורתית, אשר מבוססת על הנחת הבגדים הרטובים על משטח נוקשה וחביטתם.

סגור

בראש קהילה זו עמדו כמה משפחות עשירות מאוד, אשר משפחת ששון, הייתה אחת מהן. המשפחה הקימה במומביי מספר אתרים, כגון מזרקת פלורה, ספריית ששון, מזח ששון והשער להודו אשר להקמתו תרמה המשפחה סכום נכבד. מלבד מוסדות אלו, הקימו משפחות אחרות, מוסדות יהודיים רבים כגון, בתי הכנסת, “מגן דוד”, כנסת ישראל” ו”כנסת אליהו”. עם התפוררות האימפריה הבריטית והקמתה של ישראל, עזבו מרבית בני הקהילה הבגדאדית את מומביי יחד עם הבריטים והתיישבו במחוזות אחרים של האימפריה. כיום מונה הקהילה הבגדאדית במומביי מספר חברים מצומצם. את היום נפתח בביקור מזח ששון, המזח הפעיל ביותר של דייגי מומביי, נמשיך לביקור בבתי הכנסת שהוקמו בעיר במהלך השנים.

סגור

יהדות קוצ’ין היא שם כולל למספר קהילות יהודיות, אשר מהוות חלק מיהדות הודו והתגבשו בדרום-מערב המדינה בתקופת קיומה של ממלכת קוצ’ין. בשיאה היא מנתה כמה אלפי בני אדם. מרבית בני הקהילה עלו למדינת ישראל בשנות ה-50. כיום גרים בקוצ’ין כ-20 משפחות. קיימים בעיר, 8 בתי כנסת כש-7 מתוכם לא פעילים וחלקם משמשים כמוזיאונים המתוחזקים ע”י ממשלת הודו. עם ההגעה, נבקר בארמון מטנצ’רי, שנבנה על ידי הפורטוגזים במאה ה-16 וניתן למלך קוצ’ין בתמורה לזכויות סחר. ההולנדים שיפצו אותו במאה ה-17 ודאגו ששמו יהיה ה”ארמון ההולנדי”.

סגור

בית הכנסת המרהיב הזה איכלס בעבר עד שנות ה-50 של המאה הקודמת את מרבית מתפללי האזור שלאחר קום המדינה עלו בהמוניהם למדינת ישראל. כיום בית הכנסת עומד ריק ממתפללים אך משומר בצורה יפה מאוד. הוא אף עבר שיפוץ יסודי בשנת 2000 ושוחזר ושוקם. כיום המבנה מרהיב, מלא בשיש וזהב. ניתן לראות את ארון הקודש הגדול ואת אזור התפילה של הגברים ואת עזרת הנשים המשקיפה ממעל. בתום הביקור נחזור למלוננו ונתארגן לשבת. את תפילת השבת נערוך בבית הכנסת העתיק אשר הוכרז כאתר מורשת עולמית ולאחר מכן סעודת שבת.

סגור

העיר, מוקפת מטעי תה ונופים ירוקים וסלעיים, שוכנת בגובה של 1500 מטר בהרי הגהאט המערביים שבין המדינות טאמיל נאדו וקרלה . הבריטים היו אלה שדחפו את פיתוח תעשיית התה במקום, ובזכותם נראה שפע מטעי תה המקשטים את הגבעות.

סגור
תאריכים ומחירים

תאריכים ומחירים

יציאה
חזרה
ימים
מחיר
תוספת ליחיד
מדריכים
הערות
קובץ להדפסה

מחיר הטיול כולל

* טיסה בינלאומית ומיסי נמל ובטחון נכון לתאריך 1.9.16
* אוטובוס תיירים נוח וממוזג לביצוע התכנית
* ביטוח נסיעות, בריאות ומטען בסיסי
* חצי פנסיון לאורך כל הטיול ואפשרות להכנת כריכים לצהריים
* מדריך ישראלי מצוות שי בר אילן ומדריכים מקומיים דוברי אנגלית
* כניסות לאתרים כמוזכר בתוכנית
* אכסון בבתי מלון מדרגת תיירות טובה ו/או ראשונה

המחיר אינו כולל

* הוצאות בעלות אופי אישי כגון: משקאות בארוחות, טלפונים וכד’
* טיפים לנותני השירותים בחו”ל בסך $100
* ויזה להודו בסך $90
* הוצאות הנושאות אופי אישי (משקאות שאינם כלולים בארוחות, כביסה, קניות למיניהן)
* טיפ למדריך הישראלי (נהוג לתת $5 לאדם לכל יום טיול)
* מופעים שלא כלולים בתוכנית הטיול ובמחיר הטיול (פירוט יימסר לכל טיול בנפרד)
* שינויים במחירי הטיסה המושפעים מהתייקרות היטלי הדלק והביטחון ומיסי נמלי התעופה לאחר תאריך 1.8.16

כדאי לדעת

ביטוח
אנו בשי בר אילן כוללים במחיר הטיול פוליסת ביטוח בריאות ומטען ברמה הבסיסית. פוליסה זו מכסה אתכם כאנשים בריאים. באם אתם לוקחים תרופות כלשהן על בסיס קבוע, סובלים ממחלה כרונית כלשהי, הייתם מאושפזים בחצי השנה האחרונה וכדומה, הנכם נדרשים להרחיב את הפוליסה בכדי שתהיו מכוסים בהתאמה למצבכם. הרחבת הפוליסה היא על אחריותכם האישית בלבד ותיעשה ישירות מול חברת הביטוח!
למי שנזקק להרחבה, תקוזז העלות של הפוליסה הבסיסית הכלולה במחיר הטיול מהמחיר שתידרשו לשלם עבור השדרוג לפי מצבכם הבריאותי.
הפוליסה (הבסיסית/המורחבת בהתאמה לפי הצורך) מכסה אתכם בדמי ביטול (כמפורט בסעיף תנאי ביטול) גם במקרה שתאלצו לבטל השתתפותכם מסיבות רפואיות כפי שמפורט בתנאי הפוליסה.
רק בריאות! וזכרו לא לנסוע לחו”ל ללא ביטוח המתאים למצבכם הבריאותי!

תנאי תשלום
* בעת ההרשמה לטיול ישלם הנוסע $500 בתוספת $47 דמי רישום
* 60 יום לפני מועד יציאת הטיול מהארץ השלמה ל 50% ממחירו של הטיול
* 30 יום לפני מועד יציאת הטיול מהארץ השלמה ל 100% ממחירו של הטיול

תנאי ביטול
* עד 45 ימי עבודה* לפני יציאת הטיול יחויב הנוסע ב-$47 דמי רישום בלבד
* 14-45 ימי עבודה* לפני היציאה יחויב הנוסע ב-$500 + $47
* מ-13 ימי עבודה* לפני יציאת הטיול עד למועד היציאה יחויב הנוסע בכל מחיר הטיול כולל כל העלויות הנלוות (ויזות!)

הערות
* המסלול מתאר את אתרי הביקור, אך לא בהכרח את סדר הלינות, ט.ל.ח.
* ימי שישי ושבת, ימי חג וחול המועד בארץ, ימי א’ וחגים בחו”ל אינם נחשבים למניין ימי עבודה
* במידה והוצאו כרטיסי טיסה כלשהן או נקנו שירותים נוספים כגון אשרה וכד’, יתווספו מחיריהן לדמי הביטול הנקובים לעיל
* בכל מקרה של שינוי, ביטול או תקלה הקשורה לטיסות, לשיט או לתעבורה תחול האחריות על חברת התעופה או התעבורה
* יתכנו שינויים במסלול הטיול עקב שינוי בזמני טיסות פנימיות וסיבות אובייקטיביות אחרות
* ביצוע הטיול כפוף לתנאים ואחריות כפי שמופיעים באתר האינטרנט

css.php