טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

טיול בסין: מסע אל ליבה של אימפריה עתיקה וקסומה

 

טיולים לסין הם לא רק חופשה, אלא גם הרפתקה חובקת עולם פנימי וחיצוני. זוהי הזדמנות לפגוש תרבות מפוארת, להלך בין פלאי טבע נדירים, ללמוד על היסטוריה מהחשובות בתולדות האנושות, ולהתחבר, אפילו בקצה העולם, לפינה נסתרת של המורשת היהודית ולערכי הרוח היהודיים.

אין עוד מדינה בעולם כמו סין, המשתרעת על מרחבים כה עצומים, עם גיוון גאוגרפי, אתני, היסטורי ותרבותי. זוהי מדינה שמעניקה למטייל בה דבר מופלא: להבין עולם ששונה מכל מה שמוכר לנו, ובו בזמן לגלות קווי דמיון מפתיעים. טיול לסין הוא חוויה מרתקת, מעשירה וטוטאלית, לא רק של נופים ואדריכלות, אלא גם של צלילים, ריחות, צבעים, והתבוננות פנימית.

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

סין מכילה בתוכה עולמות שלמים: ערים מודרניות עתירות גורדי שחקים, לצד כפרים מסורתיים שהזמן כמעט ולא נגע בהם, נהרות שוצפים ומדבריות צחיחים, מקדשים רוחניים ושווקים תוססים, תרבות ססגונית והיסטוריה מרשימה ומרתקת.

בין אם אתם אוהבים טבע, היסטוריה, תרבות, אמנות או פשוט סקרנים להכיר את העולם מזווית חדשה – סין תחכה לכם עם כל העוצמה, הפאר והמסתורין שיש בה.

 

נופים מגוונים מהרי ההימלאיה ועד לים סין הדרומי

 

סין היא מדינה של קונטרסטים גאוגרפיים מרהיבים. בזכות שטחה העצום היא מציעה למטיילים פסיפס של נופים שאין שני לו. הנופים בצפון שונים לחלוטין מהדרום, ובמערב אפשר למצוא טבע פראי שרגל אדם כמעט לא דרכה בו.

במערב סין שוכנים הרי ההימלאיה והפסגות המושלגות של טיבט, בהן פסגות המתנשאות לגובה של למעלה מ-7,000 מטר. כאן מתנוססים נופים עוצמתיים ודרמטיים עם אגמים קפואים, קרחונים עצומים ועמקים עמוקים בהם מתנהלים החיים בקצב איטי ומדיטטיבי.

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

בדרום-מערב נמצא אחד האזורים היפים ביותר – מחוז גווילין ויאנגשו – שם נהר לי מתפתל בין הרי קרסט בצורות פנטסטיות. התוצאה היא נוף פסטורלי שנראה כאילו צויר ביד אמן. על שפת הנהר כפרים ציוריים ושדות אורז, ואת הכל עוטפת אווירה של שלווה שמיימית.

גם במזרח, למרות הריכוז העירוני הגבוה, יש פניני טבע מרהיבות: שמורת ההרים הצהובים (הואנגשאן) עם יערות האורנים והפסגות המכוסות עננים, או שמורת ג’יוג’איגואו שבצפון מחוז סצ’ואן – אחד מהמקומות היפים והצבעוניים ביותר עלי אדמות, עם אגמים בגוונים טורקיז, מפלים שוצפים ויערות עבותים שמשנים את צבעם עם חלוף עונות השנה.

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

ובאזור שינג’יאנג שבצפון-מערב – מדבר טקלמקאן העצום מציע דיונות אינסופיות, נאות מדבר, ושמים רחבים שנמתחים עד האופק. לכל אזור בסין יש נוף עם אופי ייחודי, וכולם ביחד מרכיבים את אחת מהמדינות המגוונות ביותר על פני כדור הארץ.

 

תרבות עמוקה ומפוארת: בין תה לפילוסופיה, בין קונפוציוס לאופרה

 

התרבות הסינית היא תוצר של תהליכים היסטוריים שהתפתחו במשך אלפי שנים מבלי שנקטעו. זוהי תרבות רב-שכבתית, הנותנת מקום ליחיד בתוך חברה היררכית אך הרמונית, תרבות שמקדשת ערכים של מוסר, כבוד, צניעות, שייכות, חיבור לטבע, וחיפוש הרמוניה תמידית בין האדם לעולם.

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

הבסיס התרבותי של סין נבנה על הפילוסופיה של קונפוציוס, שהטיף למוסריות, משמעת עצמית, כיבוד הורים, נאמנות ושלטון ראוי. לצידו, הפילוסופיה הטאואיסטית הביאה עמה את רעיון הזרימה, האיזון והאינטואיציה (יין ויאנג). הבודהיזם, שהגיע מהודו במאה הראשונה לספירה, הוסיף מימד רוחני עמוק, עם תפיסות של גלגול נשמות, חמלה והתבודדות.

אמנויות מסורתיות כמו קליגרפיה, ציור בדיו, פיסול וחרסינה, אופרה סינית ותיאטרון בובות, ריקודי דרקון ומסיכות צבעוניות – כולן חלק בלתי נפרד מהווי החיים הסיני. השפה הסינית עצמה, עם כתב ציורי שאינו אלפביתי, מהווה כלי תרבותי רב-עוצמה שמחייב הבנה עמוקה של ההקשר התרבותי.

הקולינריה הסינית היא אף היא חלק בלתי נפרד מהתרבות: היא משקפת את המגוון האתני, התנאים הגיאוגרפיים והפולקלור המקומי. מטבח סצ’ואן החריף, אוכל קנטונזי מעודן, מאכלי רחוב באזורים כפריים – כל אלה חושפים את הפילוסופיה הקולינרית הסינית, שמקשרת בין מזון, גוף ונפש.

 

היסטוריה בת אלפי שנים: שושלות, קיסרים ומהפכות

 

ההיסטוריה הסינית נפרשת על פני יותר מארבעת אלפים שנים רצופות עם שלטון מרכזי, מהשושלות הקדומות ועד הקומוניזם המודרני. סין נבנתה על מושג של “Mandate of Heaven”, שמשמעה שזכותו של השלטון לשלוט כל עוד הוא מביא יציבות לעם. השושלות העתיקות כמו שאנג, ג’ואו, חאן, טאנג וסונג עיצבו את מבנה המדינה, הממשל ואת התרבות הקיסרית.

בימי שושלת צ’ין (המאה ה-3 לפנה”ס), אוחדה סין לראשונה, והחלה בניית החומה הסינית. שושלת האן, שהגיעה אחריה, התמקדה בחינוך ותקשורת, והפכה את קונפוציוס לאידיאולוגיה רשמית. תחת שלטון טאנג וסונג פרחה התרבות הסינית, והומצאו הנייר, הדפוס, המצפן ואבק השריפה – המצאות חשובות ביותר שהגיעו לאחר מכן לעולם המערבי והשפיעו באופן עמוק ומהותי על ההתפתחויות ההיסטוריות באירופה.

במאה ה-13 נכבשה סין בידי מונגוליה (שושלת יואן), ובמאה ה-17 בידי המנצ’ורים (שושלת צ’ינג). המאה ה-20 הביאה איתה מהפך: נפילת הקיסרות, מלחמת אזרחים, פלישה יפנית, עליית הקומוניזם ב-1949 תחת מאו דזה-טונג, ורפורמות כלכליות מהפכניות בשנות ה-80. כיום, סין המודרנית היא כוח גלובלי פוליטי, טכנולוגי וכלכלי מהמובילים בעולם.

 

המורשת היהודית בסין – סיפורה של קהילה נשכחת

 

למרות המרחק, לסין יש היסטוריה יהודית ייחודית ומסקרנת. הקהילה היהודית בקאיפנג היא הקהילה היהודית העתיקה ביותר בסין, והיא קיימת עד היום, אם כי באופן חלקי ומצומצם. יהודים הגיעו לקאיפנג ככל הנראה בנתיבי הסחר הפרסיים במאה ה-8, והקימו שם קהילה עם בית כנסת, ספרי תורה, מנהגים ומסורת.

במהלך השנים נטמעו רובם בתרבות הסינית, אך שרידים למורשתם נשתמרו, כולל לוחות אבן, כתובות בעברית וסיפורי משפחות שהעבירו את המסורת מדור לדור. כיום יש התעניינות מחודשת בקהילה זו, וביקורים במקום מאפשרים מגע עם סיפור יוצא דופן של שימור זהות יהודית הרחק מהמזרח התיכון ומאירופה.

בשנחאי, במאה ה-20, פעלה קהילה יהודית תוססת שכללה יהודים מעירק, רוסיה ופליטים מאירופה. במהלך מלחמת העולם השנייה, שנחאי הייתה בין המקומות היחידים בעולם שקלטו פליטים יהודים ללא צורך באשרה והיא הפכה למקלט בטוח ליותר מ-20,000 יהודים שנמלטו מאירופה. בית הכנסת אוהל משה והמוזיאון שבשכונת הונגקואו הם עדות חיה לכך.

כיום, בייג’ין ושנחאי מארחות שלוחות של חב”ד, שבהן ניתן להשתתף בארוחות שבת, לקנות מוצרים כשרים, להניח תפילין, ולהתפלל במניין. מרכזי חב”ד אלה גם תומכים בקהילות קבועות של אנשי עסקים ודיפלומטים.

 

איך שומרים על מסורת וכשרות בטיול לסין?

 

סין היא מדינה עם תרבות קולינרית ייחודית ושפה שאינה מוכרת לרבים, ולכן היא יכולה להוות אתגר עבור מטיילים שומרי מסורת וכשרות. עם זאת, בעזרת מעט תכנון מוקדם והיכרות עם אפשרויות קיימות, ניתן ליהנות מטיול עשיר וחווייתי תוך שמירה מלאה על אורח חיים כשר.

 

מסעדות כשרות ובתי חב”ד

 

בערים הגדולות – בייג’ינג, שנגחאי, גואנגג’ואו, הונג קונג ושנג’ן – פועלים בתי חב”ד ומסעדות כשרות המציעות מגוון רחב של ארוחות מבושלות לפי כללי ההלכה. במסעדות אלו ניתן למצוא מנות ישראליות קלאסיות, בשרים על האש, מאפים חמים ואף מוצרי חלב מיובאים מישראל. מומלץ לתאם מראש את שעות הפעילות ולבדוק אפשרות להזמנת ארוחות ארוזות לטיולים מחוץ לעיר.

 

מוצרי מזון כשרים וקניות בסופרמרקטים

 

קשה למצוא בסין מוצרים עם תעודת כשרות, ולכן מטיילים רבים מביאים מהארץ מוצרי בסיס כמו טונה, קפה, קרקרים, חטיפים, לחם קפוא, או כלים חד-פעמיים. בערים כמו בייג’ינג ושנגחאי ישנם חנויות בינלאומיות בהן ניתן למצוא מוצרים כשרים מיובאים, אך המבחר מוגבלת.

 

היערכות לטיולים בשטח

 

במהלך טיולים לאזורים כפריים, פארקים לאומיים או אתרי טבע מרוחקים, כדאי להצטייד מראש בארוחות מוכנות או בלחמים וחומרי גלם פשוטים. רבים נעזרים בבתי חב”ד כדי להזמין מנות לקחת לדרך.

 

שמירת שבת

 

בתי חב”ד מספקים סיוע רב לשמירת שבת, החל מתפילות במניין, דרך ארוחות שבת משותפות, ועד פתרונות לינה בסמיכות לבית הכנסת. בערים הגדולות יש מלונות שנמצאים במרחק הליכה מבתי חב”ד, מה שמאפשר שמירה נוחה של שבת וחגים.

 

אתגרי תקשורת והתאמה אישית

 

התקשורת עם צוותי מטבחים מקומיים עלולה להיות מאתגרת, בעיקר באזורים מרוחקים בהם השפה האנגלית כמעט ואינה מדוברת. לכן, למטיילים דתיים מומלץ לבחור בטיול מאורגן המותאם לשומרי מסורת, עם מדריך שמכיר היטב את נושא הכשרות ויודע לנהל את הסידורים הנדרשים.

 

האתרים המומלצים שחובה לבקר בהם בטיול לסין

 

1. החומה הסינית הגדולה – טיול לאורך קו ההגנה של האימפריה

מעט מהאתרים בעולם משדרים עוצמה, נחישות וחזון אנושי כמו החומה הסינית. זוהי מערכת ביצורים אדירה, שנבנתה במשך יותר מאלפיים שנה, לאורך גבולה הצפוני של סין, כדי להגן על האימפריה מפני פלישות של נוודים, ובראשם השבטים המונגוליים. אורכה הכולל מגיע לכ-21,000 קילומטרים, והיא עוברת דרך הרים תלולים, מדבריות, יערות ואזורים סלעיים.

טיולים מאורגנים כשרים מומלצים בחודשי הקיץ

ההליכה על קטעים של החומה מציעה חוויה פיזית ונפשית עוצמתית: אנו צועדים בשבילי האבן העתיקים, צופים על הנוף הנשקף לכל עבר, וחשים את רוח הזמן שעוברת. מעבר להישג ההנדסי המרשים, החומה מספרת את סיפורה של מדינה שנאבקה כדי לשרוד, להתאחד ולשמור על זהותה לאורך אלפי שנים.

 

2. העיר האסורה – ליבה הפועם של בייג’ינג הקיסרית

בלב בייג’ין שוכנת העיר האסורה. זהו קומפלקס ארמונות מרהיב ביותר, שממנו שלטו קיסרי שושלות מינג וצ’ינג על אימפריה עצומה במשך כחמש מאות שנים. המקום נקרא “אסור” משום שרק לקיסר, לבני משפחתו, לסריסיו ולעובדי הארמון הייתה גישה לשטחו, ואזרחים פשוטים לא הורשו אפילו להתקרב לשעריו.

מדובר בעיר של ממש, שמכילה מעל 900 מבנים של ארמונות, היכלות, חצרות, גנים, שבילים ושערים, המשתרעים על פני שטח של כ-720,000 מ”ר. כל פרט כאן מתוכנן בקפדנות לפי עקרונות הפנג שווי (איזון אנרגטי והרמוניה עם הסביבה) ושימש לא רק למגורים, אלא גם לטקסים, פולחן, קבלת החלטות ותרבות.

הסיור בעיר האסורה הוא צלילה אל תוך עולמם של הקיסרים, שחיו עם עושר בלתי נתפס, סמלים סיניים מסורתיים, חיי חצר נוקשים, ושילוב של אסתטיקה, כוח ופילוסופיה. קשה להישאר אדישים לעוצמת החוויה במיוחד כשחולפים בשער השלום השמימי ומביטים בדיוקנו המונומנטלי של מאו דזה-דונג, המשקיף מהכיכר אל עברה הקיסרי של סין.

 

3. חיילי הטרה-קוטה בשיאן – צבא אלמותי באדמה

בעיר שיאן שבמרכז סין, התגלה בשנת 1974 אחד מממצאי הארכאולוגיה הדרמטיים ביותר של המאה ה-20: קברו של הקיסר הראשון של סין המאוחדת צ’ין שה חואנג, ובתוכו צבא עצום של לוחמים מפוסלים מחימר, שנועד ללוות את הקיסר אל חיי הנצח.

בבורות החפירה נפרש מול עינינו מערך שלם של יותר מ-8,000 חיילים, סוסים, קצינים, מרכבות ולוחמים רגליים, בגודל אנושי ובפירוט מדהים. כל פסל שונה מרעהו במבנה הפנים, בתסרוקת, בהבעה, באחיזת הנשק ובפרטי הלבוש, כאילו היו אנשים חיים.

טיולים מאורגנים כשרים מומלצים בחודשי הקיץ

הביקור באתר מעורר השתאות. לא רק בשל היקף היצירה, אלא גם בשל ההבנה העמוקה של החשיבה הסינית בנוגע למוות, למלכות, לנצחיות ולכוח. זוהי תזכורת מוחשית לרוח הגדולה של סין העתיקה, ששאפה להמשיך את עוצמתה גם בעולם שמעבר.

 

4. שנחאי – התגלמות סין החדשה והעולם כולו

שנחאי היא מטרופולין עצום שמייצג את תמצית הדינמיקה של סין המודרנית. זוהי עיר של יותר מ-25 מיליון תושבים, המשקפת בצורה מדהימה את השילוב בין מסורת וחדשנות, ובין היסטוריה קולוניאלית לבין כלכלה טכנולוגית פורצת דרך.

הסיור בעיר מתחיל לרוב בטיילת הבונד – שדרה יפהפייה לאורך נהר הואנגפו, בה ניצבים מבני אבן מרשימים מהתקופה הקולוניאלית. מהעבר השני של הנהר, בשכונת פודונג, מתרוממים לגובה של מאות מטרים גורדי שחקים מודרניים כמו מגדל שנחאי (הגבוה במדינה), מגדל ג’ין מאו, ומגדל הפנינה.

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

לצד זאת, נשמרים גם אזורים מסורתיים כמו גני יו – גן סיני קלאסי מהמאות ה-16–17, על שביליו המתפתלים, גשרי האבן, האגמים, הפגודות והסלעים הצורניים. הרובע הצרפתי מוסיף נופך רומנטי, עם המבנים הקולוניאליים הצבועים בלבן, בתי קפה אירופיים וסמטאות מוצלות.

שנחאי היא גם מוקד תרבותי, אמנותי וקולינרי. ניתן למצוא בה מוזיאונים מהמובילים באסיה, שווקים תוססים, תיאטראות, מסעדות גורמה, ובתי כנסת פעילים – תזכורת לקהילה היהודית הגדולה שפעלה כאן בשנות ה-30 וה-40 של המאה ה-20. זוהי עיר שמספרת את סיפורה של סין המתחדשת.

 

5. גווילין ונהר לי – ציור סיני מתעורר לחיים

בדרום סין, במחוז גואנגשי, מצוי אחד הנופים הפסטורליים והיפים ביותר בעולם – אזור גווילין ויאנגשו, שם מתפתל נהר לי בין עשרות גבעות גיר (קרסט) בצורות מעוגלות ומוזרות, כמו אצבעות אבן שמפלחות את הערפל. זהו נוף שמופיע מזה מאות שנים בציורי דיו סיניים, ובשירה ובאגדות הסיניות, ובמפגש הראשון עמו, אנו מבינים מדוע.

טיולים מאורגנים כשרים מומלצים בחודשי הקיץ

שיט רגוע על הנהר מציג את המראות הקסומים: דייגים עם קורמורנים, שדות אורז ירוקים, איכרים על גבי סירות במבוק, מערות טבעיות ומקדשים זעירים בתוך ההרים. התחושה היא של יציאה מעולם ריאליסטי וכניסה למרחב של מדיטציה, ושל הרמוניה מושלמת בין טבע לאדם.

בכפרים הסמוכים כמו יאנגשו, ניתן לטייל ברגל או באופניים בין שדות ירק, לפגוש תושבים חייכנים, ללמוד על שיטות חקלאות מסורתיות, ולצפות במופעים אמנותיים המשלבים את הנוף עם תאורה ומוזיקה. זוהי חוויה רב-חושית ייחודית ובלתי נשכחת.

 

6. צ’נגדו ושמורת הפנדות – פגישה עם החיה האהובה בעולם

 

צ’נגדו, בירת מחוז סצ’ואן שבמערב סין, היא עיר נעימה וירוקה, המשמרת את אופייה הרגוע והחמים, גם כשמסביבה גועשת המולת הכרך הסיני. גולת הכותרת של האזור טמונה דווקא ביצורים השחורים-לבנים האהובים כל כך: הפנדות הענקיות.

בסמוך לעיר שוכנת שמורת הפנדות. השמורה היא מרכז עולמי לשימור, רבייה וחקר של הפנדה הענקית. הביקור במקום הוא חוויה בלתי נשכחת: אנו משקיפים מקרוב מאוד על פנדות בוגרות צעירות, ולעיתים גם גורים רכים שזה עתה נולדו. באווירה של נוף ירוק ומטופח, נוכל לראותם ניזונים בעונג מעלי במבוק, משתעשעים זה עם זה, מטפסים, מתגלגלים, ומנמנמים באדישות.

מעבר לכך, צ’נגדו עצמה מציעה שווקים מסורתיים, מקדשים עתיקים, תרבות תה עממית ופארקים בהם תושבים מתרגלים טאי-צ’י או רוקדים באור יום. זוהי עיר שמחברת בין אהבת חיים, מסורת עממית, והתחייבות עמוקה לשמירה על טבע נדיר.

 

7. כפרי המיעוטים בצפון גואנגשי – צבעים, מסורת וזהות ייחודית

 

הרחק מהערים ההומות של מזרח סין, מצפון למחוז גואנגשי, משתרע אזור הררי מלא קסם וייחוד אתני: כפרי המיעוטים של בני הדונג, המיאו, היאו ואחרים. אלה קבוצות אתניות השונות מהזרם המרכזי הסיני בתרבותן, שפתן, תלבושתן וחגיהן.

הכפרים בנויים לרוב בין טרסות אורז תלולות או לאורך נהרות צלולים, עם בתים מעץ כהה עם גגות משופעים. נשים לובשות תלבושות רקומות ביד, בגוני כחול עמוק, אדום וזהב, ולעיתים קושרות את שיערן בצורות מסורתיות סמליות.

בחלק מהכפרים  המבקרים יכולים לראות גשרים מקורים עתיקים (“גשרי הרוח והגשם”), מגדלי תוף מרשימים, ומופעי ריקוד ושירה מסורתיים. החוויה האמיתית היא דווקא באינטראקציה עם המקומיים באמצעות לימוד מלאכות יד מסורתיות, טעימת אוכל מקומי ביתי, והליכה איטית בשבילי ההרים כשצליל הטבע והתרבות מתמזגים יחד.

בעולם שבו אחידות תרבותית הולכת וגוברת, המפגש עם שבטים מסורתיים המשמרים את זהותם הוא מעורר השראה ומרגש. עבור המטייל בסין, זהו צד שונה ומרענן, שלא רבים זוכים לגלות.

 

8. מופעים בלתי נשכחים – תיאטרון, אקרובטיקה ואמנות חיה

 

סין מצטיינת לא רק בהיסטוריה ומסורת, אלא גם ביכולת יוצאת דופן להפוך מופעים אמנותיים לחוויה רב-חושית, מרהיבה ומעמיקה. להלן כמה מופעים מומלצים במיוחד, שכל אחד מהם שונה בתכלית, אך כולם שווים צפייה:

טיול מאורגן לסין לשומרי מסורת

 

מופע האקרובטיקה של שנחאי או בייג’ין

מופעי הקרובטיקה הסינים נחשבים לטובים בעולם. קפיצות, עמידות ידיים, גמישות על-אנושית, סנכרון מופתי, סחרור צלחות, להטוטים עם אופניים ואיזונים בלתי אפשריים. כל אלה מבוצעים בסטנדרט שאין לו תחרות, תחת בימוי מוזיקלי ותאורה מרהיבה.

 

מופע Impression ביאנגשו

זהו אחד מהמופעים הייחודיים ביותר בסין, אם לא בעולם, המתרחש על נהר לי עצמו, תחת כיפת השמיים. הבמאי ג’אנג יימו (יוצר טקס הפתיחה של אולימפיאדת בייג’ין) ביים מופע מדהים שמתרחש על המים, ומשלב מאות משתתפים, סירות, אורות צבעוניים, שירה חיה, ותפאורת ההרים עצמם כרקע דרמטי. זהו מופע פיוטי שמספר את סיפור האהבה של ליו סנג’יה, אגדה עממית מקומית, במקצב ויזואלי מהפנט.

 

שבט ארוכות השיער בכפר הואנגלו

לנשים של שבט יאו ישנה מסורת ארוכת שנים של אי-גזיזת שיער. במופעים מקומיים הן פותחות את שערן השחור והמבריק, באורך של למעלה משני מטרים, ורוקדות איתו בתנועות סמליות שמספרות את מעגל החיים, החתונה, ההורות והגאווה הנשית.

 

מופע שושלת טאנג בשיאן

זהו מופע מוסיקלי רב משתתפים שמחזיר אותנו לתקופת הזוהר של העיר שיאן, כששימשה כבירת האימפריה הסינית. בתלבושות עשירות, בריקודים סיניים קלאסיים ובשירה חיה, אנו צופים בהדר הפאר של הקיסרים, נשות החצר ואירועי התרבות של עידן הזהב של סין.

 

מופע מסיכות הזהב בצ’נגדו

זהו מופע תיאטרון מודרני המבוסס על אגדות עתיקות של ממלכת שו העתיקה. התפאורה גרנדיוזית, המסכות המוזהבות נשלפות בקצב מסחרר, והעלילה משלבת מיתולוגיה, היסטוריה ודימויים פיוטיים. מופע זה מדגים את היכולת של הסינים ליצור חוויית במה בינתחומית, שמדברת גם לרגש וגם לחושים.

 

המופעים הללו אינם רק בידור, אלא גם שער לעולם פנימי עשיר של אסתטיקה, סמלים ומסורת. דרך הגוף, האור, הצליל והתנועה אנו לומדים על נפשה של התרבות הסינית, ועל הדיאלוג המתמשך שלה בין העבר לעתיד.

בטיול כשר מאורגן של 15 ימים – טיול לסין הקלאסית כולל סצ’ואן, אנו נזכה לראות את כל המופעים המרהיבים האלה, לבקר בכל הערים והאתרים המומלצים שחובה לראות בסין, ולהכיר את המורשת היהודית בשנחאי.

טיולים מאורגנים כשרים מומלצים בחודשי הקיץ

למרות שסין אינה יעד מובן מאליו עבור מטיילים שומרי מסורת, טיול מאורגן המתוכנן היטב מאפשר ליהנות ממנה מבלי להתפשר על כשרות ושמירת שבת. מעבר לכך, המפגש בין יהדות מסורתית לבין התרבות הסינית הכל כך שונה ממנה, יוצר חוויה רוחנית עמוקה, מרגשת ובלתי נשכחת.

css.php